Medisch hulpmiddel klasse 2

Ieder lichaam is uniek, waardoor een standaard matras niet de juiste ondersteuning geeft. CustoMatraz is drukverlagend en bestaat uit meerdere elementen met verschillende hardheden, zodat het lichaam de beste ondersteuning van het matras krijgt die het nodig heeft. Het CustoMatraz is een erkend medisch hulpmiddel dat klachten voorkomt en helpt te verminderen.

Customatraz helpt

Bij de volgende klachten biedt CustoMatraz een uitkomst:

Slechte nachtrust
Hernia en andere rugklachten
Schouder- en nekklachten
Scoliose
Decubitus
Overmatig transpireren
Reuma
Spierziekten
Klachten door overgewicht
Instabiliteit van de gewrichten

Maak een belafspraak voor persoonlijk advies

Decubitus & CustoMatraz

Het CustoMatraz zorgt ervoor dat je in alle posities volledig tot rust komt doordat in iedere gewenste lighouding per persoon gemeten wordt op welke zones van het lichaam druk plaats vindt. Zo identificeren we per persoon hoe we druk op het lichaam kunnen verhelpen waardoor we decubitus kunnen voorkomen, verminderen en/of volledig te verhelpen.

Meer informatie

Scoliose & Customatraz

Het CustoMatraz zorgt ervoor dat je in alle posities volledig tot rust komt doordat in iedere gewenste lighouding per persoon gemeten wordt naar hoe de wervelkolom het beste kan regenereren tijdens de slaap.

Meer informatie

Rugklachten & CustoMatraz

Er is een groot verschil tussen lekker slapen en ergonomisch correct liggen. Veel CustoMatraz klanten (vaak met ernstige klachten) ervaren de aanvangsperiode als onprettig, maar naar verloop van tijd verdwijnen de klachten waardoor ze actiever kunnen participeren aan het dagelijks leven.

Meer informatie

Zwaarlijvigheid & CustoMatraz

Hoe zwaarder het persoon, hoe harder het matras dagelijks moet werken om het lichaam omhoog te houden. Echter is slijtage bij CustoMatraz geen reden om een volledig nieuw matras aan te schaffen.

Lees meer

Laag BTW tarief

Wanneer wordt aangetoond dat het CustoMatraz wordt aangeschaft voor het voorkomen / verhelen van Decubitus (doorligplekken) komt men in aanmerking voor het lage BTW tarief (9%).

Zorgverzekering

Het is mogelijk dat je zorgverzekering het CustoMatraz deels of volledig vergoed. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekering.

Slaapspecialist

CustoMatraz is een slaapspecialist en pretendeert niet gekwalificeerd te zijn om medische adviezen te geven. De medische informatie die wij delen komt voort uit ervaringen uit het verleden en de overleggen die wij voeren met medisch specialisten. Raadpleeg een arts of specialist voor medisch advies.