Waar het ooit begon

Joost Groenen is de ontwikkelaar van het modulaire CustoMatraz. Deze oplossing is geboren uit pure en bittere noodzaak om een probleem in zijn privéomgeving op te lossen. In 2005 werd zijn nichtje erg ziek. Een zoektocht begon naar het beste matras om haar te ondersteunen tijdens haar ziekbed. Na vele gesprekken met andere productontwikkelaars van matrassen en medisch specialisten kwam Joost tot de conclusie dat er geen perfecte oplossing was. Ieder lichaam is uniek en heeft eigenlijk een maatoplossing nodig. En zo is CustoMatraz ontstaan. Een persoonlijk aangemeten matras die het lichaam voorziet van de juiste ondersteuning.

Onderzoek TNO & United Brains

In samenwerking met het TNO en United Brains is er onderzoek gedaan naar de beste materialen. Hieruit bleek dat slechts 20 van de meer dan 400 soorten geselecteerde schuimen voldeden aan de kwaliteitseisen. Dit zorgt voor hogere materiaalkosten maar juist ook voor een kwalitatief uitstekend product dat veel langer meegaat.

Met behulp van een digitale houdingsmeter zijn verschillende zones van het lichaam geanalyseerd. Per zone is gekeken naar houding, drukpunten, vervorming en het contactoppervlak tussen lichaam en matras. Deze techniek staat ten grondslag voor het modulaire design en de definitieve keuze aan materialen.

Medisch erkend hulpmiddel

Het CustoMatraz heeft zich bewezen en is erkend als medisch hulpmiddel klasse ll, hierdoor is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een laag BTW tarief. Lees hier bij welke klachten CutoMatraz een uitkomst kan zijn. Bovendien kunt u vragen aan uw zorgverzekering voor mogelijkheden omtrent vergoeding bij aanschaf.

7.000 tevreden gebruikers

Vanaf 2006 tot heden wordt het matras constant doorontwikkeld dankzij uitgebreide technische en wetenschappelijke onderzoeken.

Diverse samenwerkingen zijn opgestart met medische instellingen (zoals GGZ, Vitalis en de St Maartenskliniek) maar ook met diverse professionele sportclubs.

Inmiddels zijn er meer dan 7.000 tevreden gebruikers. Ieder met een uniek CustoMatraz. Volledig op maat gemaakt en levenslang onderhouden.