Modulair & slim design

Dankzij het modulaire en slimme design is ieder CustoMatraz uniek en op maat gemaakt. Ons doel is om heel Nederland te voorzien van een correct aangemeten en ergonomisch matras. Iedereen verdient een comfortabele en helende slaap waardoor je de volgende dag extra fris begint!

Het CustoMatraz is niet alleen een uitkomst bij het voorkomen en verminderen van medische klachten, maar ook voor atleten. Het slimme design zorgt voor een goede bewegelijkheid waardoor je gewrichten soepel blijven. Ook zorgt het CustoMatraz voor een verbeterde bloedcirculatie. Bloedcirculatie voorziet het lichaam van voedingstoffen en zuurstof. Daarnaast voert het kooldioxide en afvalstoffen af, wat spierherstel bevordert.

De opbouw van het matras

Alle onderdelen behalve de U profiel en de zijrand van het CustoMatraz zijn van koudschuim. Koudschuim geeft een uitstekende lichaamsondersteuning en is zeer veerkrachtig waardoor kuilvorming wordt voorkomen. Ook is koudschuim zeer ventilerend waardoor vocht snel wordt afgevoerd.

Lees hieronder hoe het CustoMatraz is opgebouwd en welke functies de verschillende onderdelen bevatten.

GEÏNTEGREERDE TOPPER

De topper is geïntegreerd zodat deze niet kan verschuiven en dus altijd de juiste ondersteuning biedt.

Er is gekozen voor extra ventilerende materialen om het lichaam op temperatuur te houden.

VENTILERENDE HOES

Dankzij een extreem ventilerende hoes (ook wel tijk genoemd) wordt vocht extra goed getransporteerd waardoor een sneldrogend effect ontstaat.

10 ELEMENTEN, 5 HARDHEDEN

CustoMatraz bestaat uit 10 elementen. Ieder element heeft een eigen hardheid. Afhankelijk van een persoonlijke meting wordt de samenstelling van de elementen bepaald.

Om de hardheid van het koudschuim te bepalen analyseren en kwantificeren onze eigen specialisten het schuim zelf. Dit is nodig omdat de tegendruk van het koudschuim enorm kan verschillen.

VERSTEVIGD VOETENEINDE

Het voeteneinde is steviger en groter van formaat t.o.v. de hoofdzone. Dit om ervoor te zorgen dat de hielen en voeten iets hoger liggen wat bijdraagt aan een betere doorbloeding en dus bij het verwijderen van afvalstoffen.

Door de stabiliteit en grootte ook zeer comfortabel als zitplatform bij het aan- en uitkleden.

BEWEEGLIJKE HOOFDZONE

De hoofdzone is zachter en dus beweeglijker. Hiermee bieden we de juiste steun aan je schouders én bieden we bewegingsvrijheid om te draaien.

Draaien tijdens je slaap is namelijk essentieel en bevordert de bloedcirculatie. Het houdt je gewrichten soepel en laat de huid ademen.

COMFORTABELE IN & UITSTAP

Dankzij een verstevigde zijrand biedt het CustoMatraz een comfortable in- en uitstap.

Voor minder valide mensen een uitkomst doordat hierdoor meer zelfstandigheid en vrijheid ontstaat.