Top sport

Een CustoMatraz voor de beste sport prestaties

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat slaap extreem veel invloed heeft op de prestaties van de mens. Zowel mentaal als fysiek. CustoMatraz is om de volgende twee redenen een uitkomst voor top sporters.

CustoMatraz geeft een betere ondersteuning aan het lichaam en ontlast haar spieren, wat zorgt voor extra comfortabiliteit en een betere nachtrust. Een goede nachtrust zorgt voor optimale mentale concentratie en fysieke prestaties, wat uiteindelijk de kans op blessures vermindert.

De unieke ergonomische houding die CustoMatraz stimuleert geeft een betere bloedsomloop dat spierherstel bevordert. Bloedcirculatie voorziet het lichaam van voedingstoffen en zuurstof. Daarnaast voert het kooldioxide en afvalstoffen af wat tevens een positief effect heeft op het spierherstel.

De kracht van een goede nachtrust is in het algemeen zeer onderschat. Slaaptekort leidt tot een vermindering van eiwitsynthese waardoor het spierherstel vermindert na intensieve trainingen of wedstrijden. Contactsporten zorgen voor o.a. kneuzingen die meer pijn en last veroorzaken bij slaaptekort. Dit is slechts een fractie van de nadelige effecten die slaaptekort op topsporters heeft. Het tegenovergestelde wordt zelfs geadviseerd. Uit onderzoek blijkt dat extra slaapuren (10 uur) een zeer positief effect heeft op prestaties van topsporters. Al met al genoeg reden om te investeren in een goede nachtrust.

Plan een adviesgesprek in