Garantie

Welke garantie heb ik als in een CustoMatraz aanschaf?

Garantievoorwaarden

Alle CustoMatraz producten zijn opgebouwd uit hoogwaardige materialen die uitvoerig getest zijn en voldoen aan internationale standaarden. De garantiebepalingen hebben enkel betrekking op gebreken ten gevolge van materiaal- en/of fabricagefouten en bij normaal gebruik van de matras of het kussen.

Bepaalde gebreken aan het product vallen echter uitdrukkelijk niet onder deze waarborg. Zij worden vermeld in sectie 4 van de garantievoorwaarden. Op alle CustoMatraz producten wordt standaard garantie gegeven. De garantietermijn gaat in op de datum die vermeld staat op de aankoopfactuur van de consument.

100 dagen omruilgarantie

CustoMatraz biedt 100 dagen omruilgarantie. Indien het matras niet aan de verwachting voldoet, heb je de mogelijkheid om het matras binnen 100 dagen aan te laten passen naar de door jouw ervaren wensen.

Matrassen garantie

Voor matrassen geldt een standaard garantieperiode van 5 jaar; waarvan 2 jaar volledig. Na 2 jaar wordt bij vervanging of herstel rekening gehouden met een degressieve waardevermindering. Je ontvangt dan in voorkomend geval bij gebleken materiaal- of fabricagefouten een korting, berekend als percentage over de aanschafwaarde van het oorspronkelijke product, op de aanschafprijs van een vervangend product of op de herstelkosten ten belope van:

Na 2 jaar: 75% korting

Na 3 jaar: 50% korting

Na 4 jaar: 25% korting

Na 5 jaar: garantie geldt niet meer

Garantie op kussens

Op kussens wordt 2 jaar volledige garantie gegeven. Dit houdt in dat bij gebreken materiaal- of fabricagefouten de volledige kosten van vervanging of herstel vergoed worden.

Voorwaarden

Aanspraak op matrassen garantie kan alleen worden gemaakt door de oorspronkelijke koper en onder voorlegging van de originele factuur. De garantieperiode is beperkt tot het leven van de eerste koper.

De aanbieding dient te gebeuren bij het CustoMatraz verdeelpunt bij wie het product oorsrponkelijk werd aangeschaft.

Transport- en administratiekosten voor vervanging of herstel vallen niet onder de garantievergoeding en zullen worden verrekend.

Geen garantie

Volgende gebreken aan het product vallen uitdrukkelijk niet onder deze waarborg:

Normale slijtage en verkleuring bekledingshoezen- en garens.

Normale slijtage door gebruik: een beperkt hoogteverlies van de schuimcomponenten (tot 15%) valt binnen de grenzen van normale slijtage door gebruik.

Slijtage en/of gebreken ten gevolge van onoordeelkundig gebruik, onderhoud of handelingen uitgevoerd door de koper of door derden (bv. langdurige rechtopstaande of dubbelgevouwen stockage).

Slijtage en/of beschadiging ten gevolge van een doorgezakte of slecht geplaatste matrasdrager.

Urine-, bloedvlekken of andere bevuilingen (bv. rook).

Schimmelvorming (het ontwikkelen van schimmel heeft te maken met de omgevingsomstandigheden, bv. een vochtige, niet-geventileerde ruimte en/of het gebruik van een slecht- of niet-ventilerende matrasdrager.

Heb je toch nog vragen dan verwijzen wij je graag door naar de veelgestelde vragen. Toch nog steeds niet jouw antwoord gevonden of heb je een klacht? Stuur ons een berichtje via de chat, bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.