Meestgestelde vragen

Proefliggen

Mag ik het matras eerst uitproberen?

De CustoMatraz is samengesteld naar persoonlijke wensen en behoeften. Op het matras kan om hygiënische redenen niet worden proef geslapen. Omdat het matras geheel is aan te passen naar persoonlijke omstandigheden is een proefperiode ook niet nodig.

Ter controle komen wij standaard na 30 nachten langs en voeren we eventuele wijzigingen door. Zo zorgen wij dat je CustoMatraz helemaal aan de wensen voldoet.

Hoe lang gaat CustoMatraz mee?

Het matras is zo gemaakt dat het levenslang meegaat. Bij slijtage kunnen delen worden vervangen doordat de hoezen zijn voorzien van een rits. Tevens is het matras aanpasbaar indien je behoeften en/of wensen veranderen. Bij CustoMatraz vervangen we alleen de gesleten schuimdelen voor een fractie van de kosten. Hierdoor is CustoMatraz extreem duurzaam voor het milieu en goed voor de portemonnee.

Houd er rekening mee dat matrassen op verstelbare bodems eerder onderhevig zijn aan slijtage.

Meting aan huis

Is het ook mogelijk het matras bij mij aan huis te meten?

Ja, kosteloos komen we langs voor het intakegesprek en digitaal inmeten van je lichaam mits er online een aankoop is verricht.

Wanneer er geen aankoop is verricht kost een adviesgesprek € 89,50. Deze kosten worden geheel in mindering gebracht wanneer er alsnog een CustoMatraz wordt afgenomen.

Is het ook mogelijk om langs te komen zonder aankoop?

Wanneer er geen aankoop is verricht kost een adviesgesprek € 89,50. Deze kosten worden geheel in vermindering gebracht wanneer alsnog een CustoMatraz wordt afgenomen.

Plaatsing

Is het mogelijk om het CustoMatraz op bestaande (latten)bodems te plaatsen?

We kunnen het CustoMatraz aanpassen totdat we een goede ergonomisch correcte lighouding gecreëerd hebben.

In sommige gevallen raden we alsnog aan om de bodem te vernieuwen.

Neem telefonisch contact met ons op, vul het contactformulier in of stuur ons een bericht via de chat voor een persoonlijk advies.

Toepassingen

Ik heb doorligwonden, is het CustoMatraz hiervoor geschikt?

CustoMatraz heeft een 100% tevredenheidfactor bij het verminderen en het tegengaan van doorligwonden. Omdat we kijken naar de mens en niet uitgaan van aannames, werken we samen met onze klanten aan de juiste samenstelling van het matras. Juist vanwege deze persoonlijke benadering kunnen we iedereen voorzien van de meest persoonsgebonden instelling die je drukpunten tot een minimum reduceert.

Ik heb specifieke klachteb, worden die door het CustoMatraz verholpen?

Het CustoMatraz is een modulair opgebouwd matras dat bestaat uit verschillende zones. Wij zorgen ervoor dat iedere zone de juiste ondersteuning krijgt.

Bij specifieke klachten kunnen we de hardheid van de zones na een aantal weken nog steeds aanpassen. Na 30 nachten slapen komen wij nogmaals langs om te controleren of de zones juist worden ondersteund. Eventueel passen wij kosteloos het matras aan. Tevens kunnen we, nadat je tevreden bent over de instelling, een kussen op maat maken.

In de meeste gevallen kunnen we de klachten sterk verminderen. Omdat we per persoon kijken naar de klacht en pas daarna het slaapsysteem aanpassen kunnen we écht maatwerk leveren. CustoMatraz is de specialist in het bijstaan (aanpassen indien nodig) van mensen met progressieve spierziekten. Denk aan Bechterew, Parkinson, ALS, MS en reuma patiënten. Maar ook voor mensen met (zware) wervelkolom- en heupklachten.


Ik heb veel last van transpiratieproblemen, kunt u hier rekening mee houden?

De tijk (hoes) is volledig afritsbaar en wasbaar waardoor je deze regelmatig kan wassen bij transpiratieproblemen. Hierdoor je bent je altijd voorzien van een fris bed.

Ik ben incontinent, kunt u hier rekening mee houden?

Het CustoMatraz kan in het geval van ongewenst vochtverlies uitgevoerd worden met een waterwerende maar luchtdoorlatende stof die in tegenstelling tot de andere hiervoor bestemde stoffen lekker aanvoelt en niet kraakt bij het draaien. De stof is tevens antibacterieel en antimicroben zodat er onder andere geen MRSA, E-coli, Salmonella kan ontstaan. De stof is slijtvast en heeft een zeer lange levensduur.

Ik ben ruim 2 meter en ik heb behoefte aan speciale maten

Het CustoMatraz is een maatproduct, de lengte en de breedte van het matras kunnen daarom op maat gemaakt worden. We werken samen met de Klub Lange Mensen en voor deze mensen is een lengtemaat van 250 cm geen luxe en voor ons geen probleem om te maken.