Rugklachten voorkomen

rugklachten

Rugklachten voorkomen: Hoge rugpijn en lage rugpijn voorkomen

Vrijwel iedereen heeft weleens rugklachten en veel mensen krijgen vroeg of laat te maken met langdurig aanhoudende rugpijn. Om deze rugklachten te voorkomen kunt u preventief niet vroeg genoeg beginnen. Een aantal tips van CustoMatraz om uw wervelkolom zo gezond mogelijk te houden en rugklachten te vermijden zijn: 

Aangemeten schoeisel

Uw benen verschillen immer lichtelijk van lengte. Laat uzelf een keer opmeten door een specialist in orthopedisch schoentechniek.

Correct zitten

vrijwel iedereen zit gedurende de dag zeven tot negen uur. Als u zit verslappen uw buikspieren zodat vrijwel alle neerwaardse druk wordt gedragen door uw wervelkolom. De belangrijkste tip om rugklachten te voorkomen! Voor zowel lage rugpijn als hoge rugpijn. Kijkt u ook eens op fitform.nl, daar bieden ze u altijd een gepaste oplossing!

Voldoende bewegen

De voordelen van voldoende bewegen gedurende dag zijn natuurlijk legio. Kijkt u eens op: 30minutenbewegen.nl

Controle

Zoals u periodiek op controle gaat voor uw gebit bij uw tandarts zou u ook eens moeten overwegen om ook periodiek uw wervelkolom na te laten kijken. Een chiropractor is hiervoor de specialist waar u in de meeste gevallen een vrijblijvend intakegesprek aan kunt vragen.

Ergonomisch correct liggen

Een juiste lighouding is erg belangrijk. U slaapt per slot van rekening gemiddeld een derde van uw leven. Het CustoMatraz is ontwikkeld om rugklachten te reduceren of zelfs te laten verdwijnen, maar zonder deze bovenstaande voorwaarden is het niet mogelijk om volledig van uw lage en hoge rugpijn af te komen.
Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek.